E bine sau nu sa investesti in imobiliare?

Peste 450.000 de vanzari de proprietati imobiliare, in primele noua luni. Judetele unde s-au vandut cele mai multe imobile / Unde s-au inregistrat cele mai multe tranzactii cu terenuri agricole

In primele noua luni ale anului 2017 au fost inregistrate, in toata tara, 451.072 de vanzari de proprietati imobiliare, cele mai multe tranzactii fiind inregistrate in Bucuresti – 57.116, Cluj – 30.533 si Ilfov – 26.582, informeaza Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

In Constanta, pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi si vechi disponibile spre vanzare a crescut cu 0,7% luna trecuta, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, de la 1.055 la 1.062 de euro pe metru patrat util; fata de pragul de jos al pietei, respectiv 839 de euro pe metru patrat util (atins in decembrie 2013), nivelul actual este cu 27% mai ridicat.

Pe parcursul lunii precedente, locuintele vechi s-au scumpit cu 0,9% (de la 1.054 la 1.063 de euro pe metru patrat util), dar cele noi s-au ieftinit usor, cu 0,1% mai exact (de la 1.059 la 1.058 de euro pe metru patrat util).

Piata imobiliara a fost intotdeauna preferata investitorilor din intreaga lume si, chiar daca aceasta a trecut, de-a lungul timpului, prin crize destul de adanci, afaceristii au continuat sa mizeze pe acest domeniu. Momentan, traversam o perioada de boom relativ al pietei, asa ca, daca vrei sa faci o achizitie, nu ezita sa cauti ofertele agentiilor imobiliare.

Un studiu recent arata ca, fata de perioada de inceput a crizei financiare, preturile apartamentelor au crescut in medie, la nivel national, cu peste 30 la suta. E clar, deci, ca piata imobiliara promite mult investitorilor, dar va ataca destul de agresiv buzunarele celor care vor face achizitii in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *